Friday, August 26, 2011

Tinggal kenangan








ASSALAMUALAIKUM..
semua gambar2 diatas hanya tinggal kenangan kerana semua telah pergi.... kerana penyakit berjankit. pengajaran disini... jagalah kesihatan ha2..
Yang hidup akan mati... ade 3 hari lagi ramadhan akan meninggalkan kita..saya masih lagi menjalankan taggungjawab utk negara demi rakyat tercinta...


SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN...

Wednesday, August 24, 2011

salam ramadhan...

aslamkum.... kepada semua umat islam selamat berpuasa... walaupun hanya tinggal seminggu je lagi berpuasa semoga kita dapat berpuasa penuh sebulan.. tidak lupa juga saya nak ucapkan selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan negara kita.

setelah cuba mengambil masa untuk melayan blog ni.. dapat la kejap saye.. tgok blog saye ni.
sekarang nie seye sibuk dengan kerja..dan tanggungjawab di musim perayaan ini dengan opsikap..

walauapepun hobby memikat ayam tetap diteruskan ha2.. cerita bab ayam ni.. ade cerita sedih skit tapi ini slah-satu cabaran dlm memperjuangkan hobi pelik cam saye ni. bukan ape... ayam saye dan pikat kesayangan mati kene penyakit. untuk gelombang pertama selamat.. tapi tiba gelombang kedua..semua lesap..
memandangkan saye memang kene mikat jugak last2 saye pakai pikat ibu 5 ekor gak la...tapau bulan julai...ha2..tapi x best la x de feel cam guna pikat jantan,.... musim ni AH tukar bulu...sume yg dapat AH bulu colour hitam.

sedang duk ronda2 kawasan rupa2nya.. dah banyak hutan kene tebang jadi ladang.. bayak port2 AH dah musnah..inilah satu lagi cabaran kita.. hutan2 segar abis..jadi botak...

oleh kerana masa tidak mengizinkan saya sudahi dengan salam aidilfitri pada semua pembaca.. selamat hari raya maaf zahir..batin assalamualaikum..dan salam sejahtera.

Saturday, May 7, 2011

dah berjaya

assalamualaikum..
setelah hampir setahun aku x nulis kat bog ni...
memang x de cite lain dah pasal ayam hutan je..hobby idup aku.anak pn dah umur setahun 2 bulan..alhamdulillah semuanya ok.
nak cite pasal pikat ayam!! ops lau dulu mcm2 masalah nk dapat AH sekor pn payah. betul kate org.. lau nk berjaya pengalam itu penting.

setelah penat berusaha..mcm2 aku lalui..dan sekarang aku dah berjaya meenjadi pemikat
tegar yang berjaya...no problem punye..lau turun mesti tapaunye.. time kasih byak2 pada merbok forum dan rakan2 yang banyak memberi tunjuk ajar..

lau nk cite pasal pikat..lau dulu main beli je..pantang tengok telinga putih terus beli..tapi skarng..tegok jauh2 pn dh kenal pikat power ke x..jadi sampi stakt ni dulu aku tulis..assalamualaikum..

Monday, September 6, 2010

ayam hutan

assalamualaikum....dan selamat sejahtera...
saya mohon maaf buat kwn kerana dh lame x up date blog.
maklumlah..dh bergelar ayah katakan..tapi hobi yang unik ini tak pernah ku sepikan,
dah bermacam2 peristiwa aku lalui..gembira..frust..bangga..terharu..
tapi sebenarnye..aku kesunyian utk layan blog nie..sbb x de yg minat pikat ayam hutan.mungkin ramai tapi..x suka it...
kepada kawan2 yg nk konsi cerita pasal ayam hutan ke..nk ape2lah pasal ayam hutan..nk ilmu ke..nk bgi ilmu ke..nk jual pe2 product ayam hutan jadi bolehlah..hubungi saye melalui email (ipon04@yahoo.com)..

Thursday, June 17, 2010

pikat ku yang ade sekarang


video
kepada kawn2 semua ape pendapat rakan sume tentang pikat ni..aku try 3 kali kokok ah sampai tpi tunggu punya tunggu x lawan plak..aku tak pasang racik tabur...last2 aku buat2 bising biar ah tu lari...terus balik

Thursday, April 15, 2010

anakku

assalamualaikum....sume kawan sorry sbb lme x update blog....maklumlah isteri baru lepas pantang,
skarg saye dah jadi seorang ayah..he2...cerita pasal denak ni....dh lme sye x update..tpi sepanjng mase sye menghilang ni...sye tetap dgn aktiviti memikat ah.
skrg kt rumah macm2 ayam ade...ayam sabung,a.hutan,a.kampung,ayam serama...
tapi rase boring gak ble..kwn yang layan denak ah kt blog ni kurang la...mungkin ramai tpi..berjaga2 kot.. kite sekadar berkongsi je...jangan tinggal kesan beb..

Monday, January 25, 2010

kucing pulak

dah dapt sang helang pada besoknye tengok2 dalam kotak asuhan anak ayam aku ade jugak yang hilang...takkan helang bleh ambik dlm kotak kecik cam ni... anak ayam hutan sekor hilang,ayam kampung tah berape ekor..ayam sabung pn hilang..smalam aku lupe nak kire berape ekor yang ade.
nak pendek cerite smalam aku kt rumah wife tapi aku rase x sedap ati rase mcm nk blik rumah aku nk tengok ank ayam aku,ambik kapcai adik ipar aku terus balik rumah, sampai2 je thooo!! dia..ade sekor kucing duk kt tempat anak ayam aku, kucing tu gah gigit anak ayam aku...terus aku ambik kucing tu rase macam nak selam kat dalam kolam ikan bagi makan kt kaloi je, tapi...memandangkan wife aku pn gah berbadan due aku sabar je, kurung je kt reban para penyamun, kali ni tak tahu sape lak datang nak bela kucing jahat cam ni..dulu ular sawa penah masuk reban tapi aku potong terus kepala die. harap2 si sawa tu x datang lagi...kalau die dtg skali makan sampai buncit perut dimakanye..abis la ayam, bukan stakat anak..bapak ayam sabung pn die telan.